Какво да правим когато всичко се получава не така както искаме?

Question MarkПърво трябва да приемете факта, че всичко, което се случва с вас, се случва за вас и вашето развитие. И всичко, което не ни убива, ни прави по-силни.

Има няколко жизнени правила, които рядко осъзнаваме. Едно от тях е, че нашият живот се явява отражение на нашето АЗ.

Как може да се използва това на практика? Ако по някаква причина се окажете в ситуация, от която не виждате изход, първото нещо, което трябва да направите е да осъзнаете, че именно Вие се явявате творецът на своята Вселена.

Представете си, че сте построили свой собствен цирк. Съставили сте програмата. Написали сте сценария на представлението. Поканили сте участниците и на всекиго сте дали определена роля, която те трябва да изиграят във вашето представление. И както обикновено, има положителни роли, а има и отрицателни роли. Ако всички роли бяха положителни, то най-вероятно щеше да се получи скучно представление. И това представление сте го нарекли „Моят Живот“. Кажете, вие бихте ли се обидили на артиста, който по вашия собствен сценарий, във вашето собствено представление, във вашия собствен цирк играе ролята на Злодея?

Отговорът е очевиден: „Разбира се, че не!“ А тогава защо толкова често се обиждаме на обкръжаващите ни хора и обстоятелства? Че нали сами ги избираме!

Възниква въпрос – защо? Изхождайки от моя личен опит мога да кажа, че неприятностите ни се случват единствено и само, за да се научим на нещо ново, да получим нов опит и нови лични качества, да разширим кръгът на своите възможности, да увеличим  ЛИЧНАТА СИЛА. Усвояването на нови лични качества и увеличаването на личната сила е причината, поради която се появяваме на тази планета. Именно това наричат еволюция и развитие на съзнанието. Нищо друго не е възможно да се вземе на другата страна, освен собствения опит.

И така, когато за пореден път почувствате, че нещо се развива не така както ви се иска, спомнете си следното:

АЗ СЪМ ЦЕНТЪРЪТ НА СВОЯТА ВСЕЛЕНА. Аз съм неин Създател. Аз я творя във всеки един миг. И на всеки, който се намира в моята Вселена, аз лично издавам пропуск до нея. Аз сам подбирам за себе си обстоятелствата на своя живот, за да получавам най-разнообразен опит.

Ако около мен има хора, които не са ми приятни, които ме дразнят, значи аз съм ги допуснал вътре. А да ги допусна вътре мога само с определена цел – за да ме научат на нещо, за да получа нов опит по време на взаимодействието с тях.

И бъдете внимателни тук. Ако аз осъзнавам какъв точно опит е това и го приемам, то този човек или си променя отношението към мен на положително, или просто изчезва от моята Вселена така, както се е появил – той повече няма място в нея, той е изиграл своята роля. Аз го отпускам с огромна благодарност, за това че ми е послужил като огледало на моите вътрешни противоречия и че ми е помогнал на ги видя.

Същото се отнася и за ситуациите във вашия живот.  Задайте си въпроса: „На какво ме учи тази ситуация, какво ми показва, каква полза получавам попадайки в тази ситуация?“ Само, че бъдете пределно искрени, когато търсите отговора. Веднага щом осъзнаете, на какво ви учи тази ситуация, тя ще се разреши сама по най-удивителния начин.

А вие ще станете по-силни.