Намерете призванието си

Убедена съм в това, че всеки от нас се ражда, за да изпълни определена задача. И според тази задача, Бог или Вселенския разум или някаква друга сила, не е важно как ще я наречем, ни дава определени качества и таланти. И най-големият грях е когато човек не използва тези таланти, или не се занимава с това, с което следва да се занимава.

Как можем да разберем своята предразположеност към една или друга дейност? Напишете списък с всичките си умения, знания, дейности, с които бихте се занимавали, независимо дали ви плащат за това или не, а просто защото това ви е Интересно. Помислете, с какво обичате да се занимавате в свободното си от работа време (гледането на телевизия или четенето на вестник не се брои). Какво ви зарежда с енергия, какво ви дава желание да живеете?

Наблюдавайте за себе си. И ще осъзнаете, че има неща, които вие правите с охота и не се изморявате да ги правите. А има и неща, които правите, само защото е необходимо да ги свършите по различни причини, и те ви отнемат от енергията. Когато списъкът е готов, а това може да ви отнеме достатъчно дълго време – може би няколко седмици – погледнете го и помислете каква професия най-много подхожда на този набор от умения и качества.

Когато го разберете, действайте без никакви съмнения и колебания. И ще видите, че веднага щом вземете решението да действате в това направление, ще се появят нови възможности. И сами няма да усетите, как всичко ще се получи.

Силните хора правят това, което им е Интересно, а слабите – това, което са Длъжни.