Управление на времето на нашия живот

Сутрин се събуждаме от звъна на будилника. Бързаме за работа. Работим. От работа – в къщи – всеки със своите занимания. Някои от нас – на втора работа. И така ден след ден. Месец след месец. Година след година. А след това – прас  и в пенсия. Задаваш си въпрос – какво постигнах? Е, добре – децата пораснаха, внуците и те растат. А ти самият? И започва времето на спомените – как бяхме млади, как искрено обичахме …. И е добре, ако има какво да си спомним…..

Често си казваме че от утре „ще тичам сутрин”, „ще уча английски”, „ще започна да пиша дисертация” и така нататък – всеки може сам да попълни този списък. Само едно е неприятно – утре така и не идва. И никога няма да дойде – винаги има само Днес. И именно днешният ден е денят, в който можеш нещо да промениш. Не утре и не вчера, а само днес. Именно днес е най-важният ден в твоя живот. Само днес можеш да промениш нещо в живота си. Утре – това вече ще бъде резултат от нашите днешни действия.

Днес имаме 24 часа и от това, как ще се разпоредим с тях, ще зависи нашият живот утре. И всеки има само 24 часа в денонощието – и Бил Гейтс, и Джон Кехоу, и вие. Но има и малка разлика в тези 24 часа – как са запълнени. Как да си организираме тези 24 часа, за да може след една година у нас да се появи възможност да си купим ново жилище, да пътуваме някъде – да си починем например на Бали, да променим сферата на нашата дейност и въобще – да пуснем нещо ново в живота си. И при това да си почиваме пълноценно и да се наслаждаваме на живота.

Именно на това ще се научим на този семинар – ще се учим да управляваме времето на своя живот.

  1. Работа с целите. За да стигнем някъде, първо трябва да решим, къде искаме да отидем.
  2. Приоритетите. Освобождаваме пространството на нашия живот от ненужните действия.
  3. Учим се да бъдем ефективни това означава да работиш по-малко, а да постигаш повече. Разликата между ефективност и продуктивност.
  4. Хармонията в живота – как да си успешен  във всички сфери на живота и да не се уморяваш. Моделът на баланса на времето.
  5. Жизнени цикли. Как да направим нашия живот по-ярък и интересен на всеки етап. Как да преодолеем кризата на средната възраст.
  6. Планиране. Стратегическо. За една година. За един месец. За една седмица. И то така, че да не остава само на хартия
  7. Самодисциплината – основата на нашия успех. Как да направим така, че всяко наше действие да ни приближава към поставената цел.
  8. И много други неща…

Резултатите след семинара – осъзнато управление на времето ни. Висока работоспособност, увеличаване на плътността  на събитията в нашия живот, умение да се ориентираме в случайностите и да не се поддаваме на случайни пориви, които ни отклоняват от курса. Резултатност на действията, която води до реален успех в живота. И повече свободно време за качествена почивка. Ще се научите да се озовавате на точното място в точното време и нещата да се случат така, както искате.

Продължителност на семинара – 7 часа.

Времето е капризно – не е важно, дали днес имате настроение, дали ви се работи или не, дали ви е приятно или не, дали гледате телевизия или пишете книга, дали се разхождате с детето и дали се наслаждавате на това – времето винаги продължава своя ход. Това е единственият ресурс, който не можеш да отложиш за после. Времето е синоним на живота – не можеш да го сложиш в банка и да чакаш да се натрупат лихви. Сега още малко ще се понапъна, ще завърша още едно висше, ще изуча децата, а после като се разгърна – ще започна да живея истински. Мечти – мечти….

За записване sveniko@abv.bg

Разписание

Програма на школата