Какво обикновено пожелават на рождените дни?

FireworksПлеменникът ми имаше рожден ден наскоро и пишейки обичайните пожелания, се замислих. Какво обикновено пожелават хората на рождени дни или на Нова Година? В различни варианти следните пет пожелания: Здраве, Щастие, Пари, Любов, Успех. А всъщност това не е случайно, наподобява петте пръста на ръката. Някой би ли посмял да каже, че най-важният му пръст е показалеца, и че малкият му пръст не е важен и може и без него?

А в живота навсякъде е така. Много често забравяме за това единство. Гоним ту щастието, ту парите. Докато гоним парите и строим кариера – губим здравето си. Спечелените пари отиват за лечение. Докато се мотаме по болнични – кариерата запада. Връщаме се на работа, тамън да влезнем отново в ритъм – семейството се разпада.

Така и се занимаваме със запушването, ту на една дупка, ту на друга.

А можем ли да бъдем едновременно и щастливи, и обичани, и здрави, и успешни, та и при това прилични пари да получаваме? Както се оказва, можем, просто трябва да знаем как.

Именно на това се учим по време семинара „Управление на времето на нашия живот„, за да можем на 86-я си рожден ден, поглеждайки назад, с усмивка да отбележим, че сме живеели на пълни обороти.